luni, 16 noiembrie 2009

2012 update

Bun....am vazut si filmul anului si acum pot dormi linistita.Pot sa il si comentez in cunostinta de cauza. Acum nu stiu, o fi din cauza ca am vazut prea multe filme cu efecte speciale la maxim, sau nu stiu exact din ce motiv, dar nu mai reusesc sa ma entuziasmez chiar asa de usor la fiecare rafala de vant. Sau mi-oi fi dezvoltat vreun spirit critic... cine stie?
Anyway, filmul in sine merita vazut, si va sfatuiesc chiar sa mergeti sa il vedeti pt ca este bine realizat si veti avea impresia de real, pentru ca acel tsunami urias rezultat in urma cutremurelor nenumarate chiar va face sa credeti ca o sa treaca dincolo de ecran si o sa va inghita. Este impresionant sa ti dai seama cat de mici suntem de fapt si efectiv fara nicio putere in fata naturii, a efectelor ei devastatoare si cum un lant de catastrofe naturale ne pot rade efectiv de pe fata pamantului iar apa poate sa acopere totul ca si cand n-am fi existat niciodata.
Ideea extrem de clara a filmului este ca daca nu te numeri printre presedintii, prim ministrii, cercetatorii planetei, persoane alese genetic pt repopulare sau vrun hipopotam norocos, sau printre acele persoane extrem de bogate si nu poti sa platesti 1 milion de dolari pt tine si un alt milion pt fiecare persoana pe care vrei sa o salvezi si pentru care sa rezervi un loc pe Arca salvarii din ghearele Apocalipsei, cel mai bine este sa ajungi la zi cu rugaciunile si sa te resemnezi, pt ca in calitate de muritor de rand nu vei avea nici un fel de sansa sa te salvezi.
Filmul prezinta cu destula claritate salvarea a doar 400.000 de oameni din intreaga populatie a planetei...iar daca stam bine sa ne gandim, Romania nici nu aparea pe acolo, asa ca relax si traiti-va zilele cat de bine puteti, pt ca daca vine sfarsitul lumii, un cataclism, o aliniere a planetelor, un tsunami de 1.500 m inaltime sau orice fel de incendiu devastator, nu vor avea nicio sansa. De asemenea se vede foarte clar cum omul inceteaza sa mai fie uman atunci cand trebuie sa si salveze pielea proprie, atunci e momentul cand uita de tot si e in stare sa omoare pe oricine numai sa traiasca el. Filmul incearca totusi sa apere acea umbra de umanitate din noi, cam firava ce-i drept, parerea mea ca in realitate acel lucru nu s-ar intampla, si ma refer la momentul ca deschid poarta Arcei pt a-i lasa sa intre si pe cei care nu aveau loc asigurat dar se zbateau sa se salveze.
Totusi, dupa cum bine stim, speranta moare ultima! Sper ca acest film sa ramana doar atat: fictiune, pt ca daca se va intampla asa ceva in realitate.... nu stiu daca vom avea ocazia sa ne luam la revedere unul de la altul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu