vineri, 13 noiembrie 2009

Sfarsitul lumii!!??


Azi este avanpremiera mult asteptatului film 2012, unde se povesteste cum in anul 2012 vine Apocalipsa, sfarsitul lumii, Pamantul va fi supus distrugerii, conform prezicerilor mayase si a altor clarvazatori, prevestitori si fiinte ghicitoare.
Parerea mea? Daca eu mor....atunci ala este sfarsitul lumii pentru mine. Nu cred intr-un sfarsit al lumii, ci intr-un sfarsit al individului luat ca unitate si nu ca intreg.
Profetiile sunt simple viziuni ale viitorului bazate pe fapte din trecut, dar pe masura ce ne apropiem de data fatidica putem influenta prin deciziile noastre orice eveniment din viitor.Cred ca aproape orice eveniment se poate preintampina, bineinteles ca in lume se intampla mereu catastrofe, dar astea se intampla dintotdeauna.
In ceea ce priveste profetiile lui Nostradamus, ele au fost mereu "descifrate" dupa ce evenimentul a avut loc, si chiar si in cazul lui nu putem avea garantia ca sunt interpretate corect. De aceea tind sa cred ca orice profetie este "protejata" de autor sau de cel care o emite si este deci supusa greselii, niciodata nu putem fi siguri ca am descifrat corect o profetie decat atunci cand un anume eveniment se petrece si gasim anumite similitudini.
Asa ca cel mai sanatos este sa urmam acest intelept citat al lui Mahatma Gandhi: "Traieste ca si cum ai muri maine. Invata ca si cum ai trai vesnic". Este cel mai bun lucru pe care il poti face. Daca tot murim, macar sa traim din plin, iar cand firul vietii se va rupe sa nu ne para rau.
Nu este un mesaj trist, sa nu-l vedeti asa, este plin de viata, de dorinta de a trai din plin.
Toti ne dorim sa traim vesnic, dar atata timp cat suntem programati genetic doar pentru un numar limitat de ani, sa ne bucuram de ei...si atat.

Un comentariu: