marți, 24 noiembrie 2009

Romania voteaza

22 noiembrie 2009 ora 7.00 dimineata se deschid larg usile pentru alegatori. Alegatori a ce? Ce sa aleaga un alegator? Unii pot spune ca au mers la vot pentru un viitor mai bun. Altii ca sa isi exercite dreptul constitutional. Cei mai multi merg pentru schimbare, pentru a schimba presedintele de acum cu un altul dintre candidati. Mai bun, mai infloritor care o sa ne aduca bucurii si locuri de munca si va face sa curga lapte si miere. Dar oare... presedintele nou ales nu va fi tot o marioneta a altor state mai puternice? Se spune ca speranta moare ultima, parerea mea ca pentru Romania speranta a muri demult! Nu vom fi niciodata un stat puternic si bogat, pentru ca trebuie sa intelegem ca in primul rand nu din cauza presedintelui neaparat ne merge noua rau, ci din cauza fiecaruia dintre noi, din cauza felului in care intelegem sa ne gestionam viata. Fiecare dintre noi este un mini presedinte, fiecare avem puterea de a schimba ceva. Doar ca trebuie sa fie majoritatea cea care doreste acest lucru, pentru ca cu o floare nu se face primavara si cu un singur om care doreste schimbarea iar restul orbecaie in negura prostiei nu facem nimic. Noi stam cu bratele incrucisate si asteptam. Sa se termine criza. Sa ne intre salariul pe card. Sa ne gaseasca iubirea. Sa castigam la loto. Asteptarea este pasiva si nu aduce rezultate. Doar muncind si gandind se construieste ceva.
Sper totusi intr-o trezire a Romaniei, indiferent de presedintele ales. Sa punem mana de la mana vorba cantecului si sa construim tara asta. Ca daca nu, peste 5 ani iar o sa facem pe victimele ca vai ce greu o ducem si hai sa l dam jos si pe asta si sa punem altu ca de aia ne merge noua rau. Oare??!!
Eu am ales totusi sa nu dau votul meu actualului presedinte. Consider ca cel pe care l-am votat este mai moderat decat actualul care in opinia mea a produs un haos de nedescris in Guvern prin toate dezbinarile pe care le-a creat. Dar nu vreau sa spun si aici ceea ce stim cu totii deja. Vreau sa cred in mai bine pentru noi, iar binele trebuie sa inceapa totusi de undeva. Atunci sa inceapa de sus, de la primul om in stat, care sa fie sprijin pentru noi ceilalti si care sa ne ofere sansa. Atat...o sansa!Restul facem noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu