joi, 19 noiembrie 2009

Gripa porcina

Gripa porcina, sau gripa noua, sau gripa produsa de virusul AH1N1, atat de des intalnita la televizor si intens dezbatuta atat in ziare ca si la orice fel de intalnire, este dupa parerea mea (si a altora)o extrem de mare manipulare a oamenilor, un fel de a atrage atentia de la alte probleme mai grave cu care ne confruntam, si de ce nu, o afacere profitabila pentru foarte multi. Se pare ca totusi oamenii incep sa se trezeasca si sa nu mai accepte cu ochii inchisi orice informatie pe care o citesc sau o aud. Incep sa aud, destul de firav totusi, voci care spun sa nu ne luam dupa tot ce se spune, pentru ca exista interese mult mai mari decat ne putem imagina iar goana dupa bani da nastere unor evenimente greu de crezut si totusi reale.
Parerile sunt impartite, noi romanii suntem genu de persoane care zicem ca noua nu ni se intampla, dar uite ca incep sa vad in jurul meu persoane purtand faimoasele masti chirurgicale, care, desi toata lumea spune ca nu te apara de virusi, multi le poarta. De ce? E doar pentru linistirea psihicului? Ai impresia ca daca o tii la gura esti protejat, nu? Ei bine, eu cred ca nu esti. Iar la noi in Romania cred ca mai degraba te omoara lipsa aparatelor, medicamentelor, ingrijirii medicale de calitate decat gripa propriu zisa. Acum principala amenintare este gripa, dar uitam sa ne protejam si impotriva altor boli. Suntem ingrijorati sa nu murim de gripa dar putem muri bine mersi de cancere de tot felul sau de un banal accident de masina. Ar trebui sa fim putin mai intelepti si sa nu ne mai lasam manipulati cu atata usurinta de toti cei care ne cred fraieri si vor sa isi umple conturile de pe urma tuturor celor preocupati de sanatatea lor si care pot si astfel usor dusi cu zaharelul in prima farmacie. Ajung multi sa creada ca au simptome de gripa la un simplu stranut, deja lumea se uita ingrozita la tine in tramvai, sunt in stare sa te scoata pe usa afara, sa te dea jos, in dorinta disperata de a se proteja.
Si totusi, haideti sa nu ii mai lasam sa faca ce vor, sa ne consideram suficient de capabili de a avea grija de noi insine fara ca ei sa incerce sa ne bage realitatea in ochi. O vedem si noi, de la distanta.
Si acum inchei, mi se pare ca am febra si secretii nazale apoase. Ma duc sa mi iau temperatura, poate cine stie? M-am contaminat....

3 comentarii:

  1. Da, am fost si eu acum 2-3 saptamani la spital cu o enterocolita. Eu le ziceam alora ca vomit si am diaree, aia ma intrebau daca am temperatura, daca stranut, tusesc sau imi curge... "robinetul".
    Mda. Ca sa nu mai zic de prostia cu masca chirurgicala care nu poate filtra sub nici o forma virusul. Sa mai adaug ca pana acum a murit o singura persoana, dar la o gripa normala mor mult mai multi numai in sezonul iernii (porcina de cand dureaza si a murit doar unul?).
    Mai adaug si controversatele vaccine anti porcna si anti-cancer de col uterin, ambele produse exclusiv de GDK.

    Intr-un jeg.. pardon, ziar gen Libertatea, dar mult mai penibil, era poza sotiei barbatului omorat de porcina. Sub poza, titlu mare; Sotia isi plange barbatul cu masca la gura". Cu ce o ajuta asta? Si ce ne interesa pe noi?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai chiar ca cu ce o ajuta, ca daca a stat langa barbatul ei si ala avea porcina, ea nu are? Si daca nu are de ce nu are? Intrebari fara raspuns...sau mai bine zis, acelasi raspuns...MANIPULARE!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Singurii care nu sunt bolnavi de gripa porcina, sunt...porcii :))

    RăspundețiȘtergere